Mój asystent
![]() ![]() |
25.08.2010, 01:36
|
|
|
I - ligowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 345 Dołączył: 31.10.2006 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 1,607 |
Mam pytanie a w zasadzie to dwa. Ostatnio nie jestem jakoś w temacie budowy dróg w Polsce, więc pytam bo nie mogłem za bardzo znaleźć odpowiedzi. Czy to prawda, że Autostradowa Obwodnica Wrocławia nie będzie w całości wybudowana do Euro? Plotki. Raczej. Ogólnie miejscami są opóźnienia, natomiast w niektórych punktach wykonawca wyprzedza harmonogram. Do grudnia będzie gotowa znaczna część inwestycji a oglądając postępy raczej można być spokojnym o termin. Opóźnienie jest np. przy pylonie mostu, który jest kluczowy dla inwestycji ale da się nadrobić a nawet z obecnym tempem zdążą. |
|
|
|
27.08.2010, 10:11
|
|
![]() I - ligowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 217 Dołączył: 24.06.2007 Skąd: Ożarów<świetokrzyskie> Użytkownik nr: 3,789 |
POLSKA I WSZYSTKO JASNE:D
Autostrada na piasku Skandal na budowie autostrady A1. W dzień drogowcy utwardzali drogę kruszywem, nocą zastępowali je tanią ziemią. Zyski złodziei szły w miliony. Wczoraj na budowę wkroczyło CBŚ - ustaliła "Gazeta Wyborcza". Autostrada A1 ma połączyć Gdańsk z Gorzyczkami na południu kraju. Większość odcinków ma być gotowa jeszcze przed rozpoczęciem mistrzostw Europy w piłce nożnej 2012. Wykopany dolomit za kilka dni miał ponownie trafić na budowę autostrady, a potem znowu być wydobyty. Za każdym razem zajmująca się tym firma przedstawiała dokumenty zakupu nowego ładunku kruszywa. Tona dolomitu kosztuje 200-300 zł, a jedna ciężarówka zabiera aż 30 ton kruszywa. Zdaniem prokuratury, tylko w ciągu jednej nocy z budowy wyjeżdżało nawet kilkadziesiąt samochodów wyładowanych dolomitem. Śledczy podejrzewają, że trwało to kilka miesięcy. Więcej o tym dziś w "Gazecie Wyborczej". |
|
|
|
28.08.2010, 08:38
|
|
![]() Junior ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 57 Dołączył: 29.04.2009 Użytkownik nr: 11,653 |
Czyli tak po pierwsze do euro nie zdążymy z drogami, a po drugie jak tam kiedyś juz je skończą to sie od razu rozpier... bo to fuszerka. A za te drogi płacimy my wszyscy o oni nam takie badziewie fundują.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.09.2010 - 11:18 |